header banner
Default

Ethereum heeft torenhoge transactiekosten


Onlangs kon je al in het Ethereum nieuws lezen dat de gas fees, ofwel de transactiekosten, hard waren gestegen op het Ethereum (ETH) netwerk. De hype omtrent meme-coins hadden een flinke bijdrage aan deze enorme stijging. Deze enorme vraag richting meme-coins is momenteel echter allesbehalve gaan liggen en dit reflecteert zich dan ook wederom in de transactiekosten op de layer-1 blockchain.

Veel crypto-investeerders zullen op het moment terugdenken aan de situatie van Ethereum tijdens de vorige bullmarkt. Tijdens de tweede helft van 2021 bereikten de gas fees namelijk ook enorme hoogtes, wat tot veel irritaties leed bij gebruikers van het netwerk.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis Advertentie Bitvavo

Zorgen om ETH gas fees

VIDEO:

Whale Alert liet middels een tweet weten dat een Ethereum-gebruiker maar liefst 64 ETH, wat tegen de huidige ethereum koers een waarde heeft van $106.560, heeft betaald voor één transactie op het netwerk.

💸 A fee of 64 #ETH (119,121 USD) has just been paid for a single transaction!https://t.co/3w4UD0AZbw

— Whale Alert (@whale_alert) May 8, 2023

De zorgen om ETH gas fees komen iedere keer weer om de hoek kijken bij periodes van hoge activiteit op de blockchain. Door velen binnen de wereld van crypto wordt dit dan ook gezien als een van de grootste tekortkomingen van Ethereum momenteel. Veel crypto-investeerders zagen de merge, die het netwerk in september over liet schakelen van Proof-of-Work (PoW) naar Proof-of-Stake (PoS), als de update die een einde zou maken aan de torenhoge transactiekosten.

Echter was de merge er niet op gericht om dit probleem op te lossen en zullen toekomstige updates op Ethereum de schaalbaarheid van het netwerk verbeteren. De merge heeft het consensusmechanisme verandert en heeft het reusachtige energieverbruik van het netwerk met maar liefst 99% verlaagd.

Meme-coins hype

VIDEO:

De meme-coin Pepe (PEPE) is de ware leider van de huidige opmars in meme-coins. Uit het niets is de meme-coin enorm populair geworden en heeft het investeerders met een kleine investering miljonairs gemaakt. Zo kon je onlangs lezen dat een vroege PEPE koper een investering van $263 zag stijgen tot ongeveer $12,8 miljoen.

Zelfs op het Bitcoin (BTC) netwerk worden er sinds de komst van de BRC-20 tokenstandaard massaal meme-coins op het netwerk gecreëerd. Gister moest Binance de BTC opnames zelfs tijdelijk opschorten vanwege de congestie op de blockchain.

Sources


Article information

Author: Michelle Meyers

Last Updated: 1698149402

Views: 1202

Rating: 4.2 / 5 (50 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Michelle Meyers

Birthday: 1936-08-10

Address: PSC 0128, Box 2903, APO AE 90306

Phone: +4110303593388491

Job: Geologist

Hobby: Rowing, Gardening, Surfing, Origami, Rock Climbing, Chess, Astronomy

Introduction: My name is Michelle Meyers, I am a sincere, dazzling, priceless, persistent, capable, forthright, dear person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.