header banner
Default

Deze indicator lijkt een zeer gunstige toekomst te hebben voor Bitcoin


Bijna een jaar geleden werd Bitcoin (BTC) verhandeld voor ongeveer $16.000. Op dit moment beweegt de BTC-koers zich al geruime tijd in de range van $26.000 tot $30.000.

Volgens sommige crypto investeerders hebben we de bodem nog niet gehad, anderen denken daar weer anders over. Als het aan de HODL Waves metriek ligt, is het toekomstperspectief van de digitale munt bullish. 

Wat is de HODL Waves grafiek?

De HODL Waves-grafiek visualiseert het bezit van Bitcoin door de tijd heen en biedt inzicht in hoe lang Bitcoin-bezitters hun munten vasthouden alvorens te verkopen of over te dragen.

Elke ‘wave’ in de grafiek duidt op een specifieke periode waarin Bitcoins zijn verhandeld of gebruikt. De kleuren geven daarbij aan hoe lang het geleden is dat deze Bitcoins voor het laatst zijn verplaatst.

Wat zegt de data?

Uit data van het blockchain analyseplatform Glassnode blijkt dat het aantal transacties een ongekend laag niveau heeft bereikt. De bijgevoegde grafiek toont voornamelijk transacties van de afgelopen drie maanden, aangegeven in rode en oranje tinten. Hieruit is duidelijk op te maken dat er een afname is in deze transacties, vooral recentelijk.

Opmerkelijk is dat 95% van alle BTC de afgelopen maand niet is verplaatst. Dit wijst op een afname van handel op de korte termijn en mogelijk een groeiend HODL-gedrag, waarbij beleggers hun Bitcoins behouden.

Sources


Article information

Author: Mr. Paul Johnson

Last Updated: 1698166204

Views: 1106

Rating: 4.6 / 5 (70 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. Paul Johnson

Birthday: 2016-11-24

Address: 1700 Dakota Tunnel, South Gloria, TX 29013

Phone: +3729281469855701

Job: Construction Manager

Hobby: Coin Collecting, Cooking, Running, Arduino, Pottery, Soccer, Card Games

Introduction: My name is Mr. Paul Johnson, I am a Precious, dedicated, artistic, radiant, courageous, esteemed, brilliant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.