header banner
Default

Bitcoin se snelle, goedkope betaalmetode word versterk


In juni maakte Binance bekend dat het Lightning Network geïntegreerd ging worden op het platform. Halverwege juli was het zover, sindsdien kun je sneller bitcoin (BTC) opnemen vanaf het handelsplatform. Nu ziet ook de grote Amerikaanse cryptobeurs Coinbase wel brood in deze mogelijkheid.

📈 Bitcoin mining: Veilig thuis, geen technische kennis nodig! Advertentie Rollman Mining

Coinbase onderzoekt Bitcoin Lightning Network

VIDEO: How to speed up a stuck Bitcoin (BTC) transaction
Ledger

Dat verklaart Coinbase-CEO Brian Armstrong. Op Twitter schreef hij eind vorige maand dat de volgende groeimogelijkheid voor de crypto-industrie het integreren van betalingen is. Dit moet ervoor zorgen dat internationale betalingen gratis en onmiddellijk zou worden, ook vandaag de dag duren reguliere banktransacties immers nog lang.

Volgens Armstrong zou de gemiddelde transactiecommissie hierdoor onder 1 cent komen te liggen en worden bevestigd binnen 1 seconde. Welke blockchain hij voor ogen heeft is niet duidelijk, alhoewel het mogelijk is dat Coinbase hier geen blockchain maar een eigen boekhoudsysteem voor zal bedenken.

Ook Twitter-medeoprichter en voormalig CEO Jack Dorsey vraagt zich af hoe dit er precies uit zal zien. Hij denkt dat Coinbase Bitcoin en het Lightning Network negeert. Maar nu verklaart Armstrong dat Coinbase onderzoekt hoe het Lightning Network het best kan worden geïntegreerd.

Hij noemt het ‘non-triviaal’ en ‘de moeite waard’, en vindt dat het erg vooruitstrevend zou zijn als betalen in bitcoin zou groeien. Ook zegt hij juist helemaal niet anti-bitcoin te zijn. Het platform heeft in zijn ogen vermoedelijk meer mensen aan bitcoin geholpen dan welk ander bedrijf dan ook.

We’re looking into how to best add Lightning. It’s non-trivial, but I think worth doing. I’m all for payments taking off in Bitcoin.

Not sure why you think we’re ignoring Bitcoin – we’ve onboarded more people to Bitcoin than probably any company in the world.

Let’s build it… https://t.co/9dFGYd6XZt

— Brian Armstrong 🛡️ (@brian_armstrong) August 2, 2023

Advertisement

Lightning Network in de groei

VIDEO: CAN'T BUY BITCOIN?!?!?! (SOLUTION)
BRITISH HODL

Binance en Coinbase zijn niet de enigen die interesse hebben in het Lightning Network. Ook Google Cloud wil bitcoins tweede softwarelaag integreren. Ondertussen zit het netwerk zelf ook niet stil.

Zo bleek begin dit jaar dat het steeds meer wordt gebruikt. Ook heeft hoofdontwikkelaar Lightning Labs na de komst van BRC-20-tokens een nieuw protocol geïntroduceerd, waarmee je stablecoins op het Bitcoin-netwerk kunt uitgeven.

Sources


Article information

Author: Michael Schmitt

Last Updated: 1699429562

Views: 1164

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Michael Schmitt

Birthday: 1980-04-11

Address: 2030 Cole Common Apt. 780, Powellshire, OR 59989

Phone: +4728162942955017

Job: Mechanical Engineer

Hobby: Knitting, Skiing, Gardening, Horseback Riding, Card Collecting, Video Editing, Drone Flying

Introduction: My name is Michael Schmitt, I am a transparent, lively, audacious, tenacious, treasured, strong-willed, cherished person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.