header banner
Default

Polen helpt Binance weer op te starten in België


Cryptobeurs Binance kondigde in juni aan volledig te stoppen met het aanbieden van zijn diensten aan Nederlanders. Het leek er even op dat gebruikers in België gewoon veilig waren, maar vlak daarna vertrok het ook uit België. Maar dit was maar voor korte duur, want nu mag het zijn diensten weer aanbieden aan Belgen.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis Advertentie Bitvavo

Binance mag door in België

Dat schrijft Binance in een blogartikel. Het bedrijf moest stoppen met het aanbieden van zijn diensten aan Belgische inwoners, omdat het zijn diensten in België heeft aangeboden aan mensen die helemaal niet uit de Europese Unie komen. Dat is illegaal. De financiële beleidsmaker heeft daarom besloten om Binance uit België te verbannen.

Voor Nederland gold een andere reden. De cryptobeurs had namelijk geen vergunning om in Nederland financiële producten aan te bieden aan klanten. Voor België gold dat een vergunning uit een ander Europees land daar genoeg voor was. Binance had al een vergunning voor bepaalde andere Europese landen, en mocht daardoor ook in België aan de slag.

Daar maakt het nu handig gebruik van. Belgische klanten kunnen vanaf nu direct verder op Binance via de Poolse entiteit, ‘Binance Poland sp. z o.o.’. Dit dochterbedrijf beschikt wel over de juist licenties. Wel moet je hiervoor de Poolse gebruikersvoorwaarden goedkeuren. Ook kan het zijn dat je je identiteit opnieuw moet verifiëren.

De cryptobeurs verzekert alle betrokken autoriteiten ervan dat de Poolse afdeling voldoet aan alle regelgevingen. Op die manier mag het tóch via het buitenland diensten aanbieden aan Belgen. In Polen is het namelijk gewoon geregistreerd als Virtual Asset Service Provider (VASP) en het mag ook optreden als custodian voor klanten.

Advertisement

Binance wereldwijd in zwaar weer

VIDEO: HUGE CRYPTO NEWS! BINANCE MUST STOP due to BELGIUM VIOLATION!?
Oscar Ramos

Nederlanders zullen niet de mogelijkheid om via dit dochterbedrijf klant te blijven van België, want voor Nederland heeft Binance wél een volledige licentie nodig. Helaas is Nederland niet het enige probleemland voor Binance.

Zo heeft de exchange er ook voor gekozen om te stoppen met zijn betaalpas in verschillende landen in Zuid-Amerika en het Midden-Oosten. Klanten hadden te weinig interesse om voor Binance de moeite waard te blijven. Ook heeft Binance’ cryptocurrency BNB flinke klappen gekregen door de rechtszaak met de SEC.

Sources


Article information

Author: Keith Pennington

Last Updated: 1699170122

Views: 1845

Rating: 4.6 / 5 (110 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Keith Pennington

Birthday: 1921-09-06

Address: PSC 0463, Box 9355, APO AP 67950

Phone: +4489167502724928

Job: Geologist

Hobby: Reading, Basketball, Gardening, Embroidery, Soccer, Horseback Riding, Chess

Introduction: My name is Keith Pennington, I am a steadfast, Gifted, clever, enterprising, apt, artistic, accomplished person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.