header banner
Default

Mensen werden aangehouden op verdenking van grootschalige cryptocurrency-oplichting


Table of Contents

Nieuwsbericht | 26-09-2023 | 17:21

De politie heeft op 11 september een 39-jarige man in Papendrecht aangehouden op verdenking van grootschalige oplichting. De raadkamer van de rechtbank in Rotterdam heeft vandaag besloten dat de man 90 dagen langer vast blijft zitten. De man zat tot recent in volledige beperkingen, dat betekent dat hij alleen contact mocht hebben met zijn advocaat. Vanwege het lopende onderzoek kon zijn aanhouding niet eerder worden gedeeld.

De 39-jarige man zou een speciaal softwareprogramma hebben ontwikkeld waarmee hij investeerders flinke winsten beloofde. De ingelegde bedragen, veelal in crypto, werden vermoedelijk niet geïnvesteerd maar gebruikt voor privé-uitgaven en betalingen aan derden. Tot nu toe zijn er meerdere aangiftes binnengekomen, de totale schade loopt in de tonnen. Het OM gaat er vanuit dat alle aangevers de verdachte persoonlijk kenden of via-via.

Online gevaren

VIDEO: Opgelicht door neppe bitcoinbelegging en drie ton kwijt | MAX Meldpunt
MAX Meldpunt

Het investeren in en met crypto’s is nog steeds erg populair. Met speculeren kan winst worden behaald maar een gegarandeerd rendement bestaat niet. Als een investering te mooi klinkt om waar te zijn dan is dat het hoogstwaarschijnlijk ook. Blijf alert, want criminelen willen snel geld verdienen en laten nietsvermoedende investeerders met lege handen achter, iets dat helaas vaker voorkomt.

Sources


Article information

Author: Cristian Logan

Last Updated: 1698737642

Views: 1158

Rating: 3.5 / 5 (80 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Cristian Logan

Birthday: 1932-03-25

Address: 955 Mitchell Rest Apt. 984, Wallaceside, TX 05884

Phone: +4161811340362099

Job: Translator

Hobby: Web Development, DIY Electronics, Card Collecting, Wildlife Photography, Animation, Playing Guitar, Painting

Introduction: My name is Cristian Logan, I am a proficient, unguarded, frank, exquisite, vibrant, dear, Determined person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.