header banner
Default

Elon Musk lancerer AI-initiativer for at konkurrere med ChatGPT


Table of Contents

Elon Musk har oprettet et nyt selskab, xAI, som skal konkurrere med chatrobotter som for eksempel ChatGPT.

Elon Musk har onsdag aften dansk tid lanceret et nyt selskab ved navn xAI, som skal sikre rigmandens indtog på det voksende marked for kunstig intelligens.

Musk, som også ejer det sociale medie Twitter og elbilgiganten Tesla, siger, at lanceringen sker "for at forstå universets (vedrørende kunstig intelligens, red.) sande natur".

Lanceringen kommer, på trods af at Elon Musk i månedsvis har advaret om kunstig intelligens' potentielt ødelæggende konsekvenser for den menneskelige civilisation.

Rigmanden har også argumenteret for, at der skal sættes bremseklodser på kapløbet mellem techgiganter som Google og Microsoft. Det skal sikre, at der kan indføres passende lovgivning på området i tide.

Alligevel har Elon Musk nu hevet softwareingeniører med over fra både Twitter, Microsoft og OpenAI.

OpenAI, som Musk i øvrigt var med til at starte, lancerede sidste år chatrobotten ChatGPT, som siden er blevet voldsomt populær. Robotten har brugt data, som fra internettet, til at lære at føre dialog ligesom et menneske.

Medie skrev om det i april

VIDEO: GROK AI: Elon Musk's Competitor To ChatGPT
The AI Times

Det internationale erhvervsmedie Financial Times kunne allerede i april rapportere, at det tydede på, at Elon Musk var i gang med at starte et projekt inden for kunstig intelligens. Det var efter at rigmanden havde sikret sig et parti på tusindvis af kraftfulde grafikkort fra Nvidia.

XAI skriver på sin hjemmeside, at selskabet søger udviklere og forskere, som har lyst til at slutte sig til staben af personale, der har arbejdet med nogle af de største aktører inden for kunstig intelligens.

- Vi har arbejdet på og ledet udviklingen af nogle af de største gennembrud på området, heriblandt Alphastar, Alphacode, Inception, Minerva, ChatGPT 3,5 og ChatGPT-4, lyder det på hjemmesiden.

Sources


Article information

Author: Frank Camacho

Last Updated: 1702365962

Views: 1554

Rating: 4.1 / 5 (88 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Frank Camacho

Birthday: 1933-08-15

Address: 4817 Mario Lake Apt. 139, Wadeburgh, NC 96314

Phone: +4129155348135504

Job: Article Writer

Hobby: Drone Flying, Skateboarding, Puzzle Solving, Card Collecting, Rowing, Coin Collecting, Swimming

Introduction: My name is Frank Camacho, I am a dazzling, clever, spirited, Open, transparent, treasured, skilled person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.