Turizmus hírek

turizmusinfo.com

Tenkes kapitánya Musical a siklósi várban. Stohl András a főszerepben.

Musical formájában kel új életre július 15. és 19. között a siklósi várban az egykori legendás tévéfilmsorozat, A Tenkes kapitánya.  A 45 évvel ezelőtt Zenthe Ferenc által alakított Eke Máté szerepében Stohl Andrást láthatja majd Siklóson a közönség. A Tenkes kapitánya musical verziója köré egy tavasztól nyár közepéig tartó eseménysorozatot szervez a város, a Szent György-napi borversenyen veszi át például a siklósi vár kulcsát az új “kapitány”, Stohl András.

Marenics János, Siklós polgármester felidézte, hogy nem volt olyan lakója a városnak, akinek legalább egy rokona ne játszott volna a 13 részes tévésorozatban, amelyet Fejér Tamás rendezett, és amelynek sokszor felhangzó zenéjét Vujicsics Tihamér komponálta. A musical zenéje Ács Bálint munkája lesz, aki egyelőre csak annyit mondott el, hogy támaszkodnak a Vujicsics-féle főcím-motívumra, valamint, hogy Kuna Máté és Kuna Bence végzi a hangszerelést.

Ács Bálint egyébként a Vándordiákot formálja majd meg az előadásban. Eke Máté szerelmét Ács felesége, Brunner Márta alakítja, aki így édesanyja nyomdokaiba lép, hiszen Vajda Márta játszotta annak idején a tévésorozatban Székely Veronikát.

Rózsa cigánylány szerepét, amelyet a sorozatban az akkor még pályakezdő Pécsi Ildikó alakított, a musicalben Gubás Gabi kapta. A sajtótájékoztatón Pécsi Ildikó úgy emlékezett: önfeledt játék volt a forgatás.

A produkció rendezője Balikó Tamás, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója lesz, aki szintén feltűnik majd a színpadon a Tábornok szerepében. Mint azt a rendező elmondta, június 21-től már Siklóson próbálnak a színészekkel és mintegy 60 kaszkadőrrel, táncossal.

A Tenkes kapitánya máig a magyar televíziózás legnagyobb hatású, legendás alkotása – vélekedett Balikó Tamás, akinek elképzelése szerint a színpadi változat is filmszerű lesz.

A főszerepet játszó Stohl András a sajtótájékoztatón megjegyezte: bár alakítása más lesz, mint Zenthe Ferencé volt, reméli, hogy méltó lesz az ő remek játékához.

A musicalben Eberstein ezredes – akit a sorozatban Ungvári László alakított – Hajdú Steve lesz, de Magyar Attila, Koncz Gábor, Beleznay Endre, Makrai Pál is szerepet kap a darabban. A kétszer 70 perc hosszú zenés játék dramaturgiai munkálatait Thuróczy Katalin végezte el, a jelmezeket Pilinyi Márta tervezi, a látványterv Steiner Zsolté, a Pécsi Nemzeti Színház szcenikusáé.
(MTI)

Tagged as: , , , ,

Comments are closed.