Turizmus hírek

turizmusinfo.com

OTP Bank Lovasvilágkupa

Mintegy 15 ország közel 50 rangos külföldi és magyar lovasával a Papp László Budapest Sportarénában immár harmadik alkalommal rendezik December 4-6. között a Lovas Világkupát

Világbajnok és olimpiai lovasok, köztük négy fogathajtó világbajnok áll starthoz. Nyolc díjugrató szám, köztük 1,50 méteres akadályokon 40 versenyzővel az OTP Nagydíj Díjugrató Világkupa. A magyar sport sikerágazata a fogathajtás ismét bemutatkozik. /Fogathajtóink az eddigi Európa- és világbajnokságokon – párját ritkító módon – 65 érmet, köztük 31 aranyat nyertek./ Az OTP Nagydíj Fogathajtó Döntőben holland, svájci és magyar világbajnokok startolnak.

Az egyik főesemény: az OTP Bank I. Nemzeti Gyerek Lovasnap. A világkupa első napján, december 4.-én 14 ezer gyereket – hisszük közülük sokan a jövő lovasait – ingyenes belépéssel, gazdag gyerekműsor keretében várjuk az Arénába. Ugyancsak ingyenes belépéssel szombat-vasárnap több száz nagy családban élő gyerek érkezik hozzánk.

A világszámokkal teli kísérő Show-műsorban mintegy 30 érdekes, látványos, tartalmas, szórakoztató , esetenként „meghökkentő” előadást láthat a közönség.

Elegancia, költészet, érzelem, humor: közkívánatra négy alkalommal ismét fellép az elmúlt évi Világkupa kiemelkedő közönségkedvenc személyisége Jean-Francois Pignon – a „Suttogó”. Nyereg és kötőfék nélkül szabadon, erőszakmentesen varázsol. Együttműködés, kölcsönös bizalom, kényszerítés helyett motiváció és a lovak szeretete. Ez a „titok”.Egyedülálló világszám!

Világhírű sportolók és színészek vetélkedése a porondon.

A fogathajtó versenyen – a tizenháromszoros fogathajtó világbajnok Lázár-testvérek „segédhajtó” támogatásával – várhatóan fellép Baumgartner Zsolt /a tavalyi győztes/, Fábry Sándor, Mága Zoltán, Horváth Károly /Charlie/, Pataki Attila, Kammerer Zoltán, Kovács Ágnes és Kati, Szujó Zoltán, Mészöly Géza.

A Ride and Drive /lovagolj és ülj autóba/ ott lesz Lázár Zoltán /ő nyerte tavaly/, Kemény Dénes, Lázár Vilmos, kiváló öttusázóink sora Balogh Gábor, Gyenesei Leila, Marosi Ádám, Martinek János, Sárfalvi Péter, Vörös Zsuzsa, továbbá Pintér Tibor és Oroszlán – Pintér Tamás.

Hallotta? A ló magasugró világcsúcsa 257 centi. Ez aligha kerül veszélybe, ám a ló és az ember léc feletti összecsapása – az elmúlt évihez hasonlóan – nagy közönségsikert ígér. Négy-négy neves atléta és a legjobb formában lévő ló-lovas vetélkedik a magasugró versenyen.

Szurkoljon az új világrekordért. A soha le nem győzött Kassai Lajos lovasíjász mester az ősi hagyományos harcművészet egyedülálló alakja a negyedik világcsúcsára, Guinness-rekordra készül.

Western Show magyar cowboyokkal. „A vadnyugattól a mai sportig” címmel káprázatosan ügyes lovakkal és lovasokkal. Indián – cowboy pisztolyos „összecsapás” lasszózás, gyorsasági szlalom Látvány a javából.

Lóbalett. Kitűnő lovak-lovasok díjlovas bemutatói, ízelítő a Spanyol Lovasiskolából. … és még sok más látványos, szórakoztató program. Találomra válogattunk.

Dr. Fehér Károly
a Lovas Világkupa sajtófőnöke
Mobiltelefon: 06/30-466-1543
E-mail: feher.karoly@lvoasszovetseg.hu

Tagged as: , ,

Comments are closed.