Turizmus hírek

turizmusinfo.com

Katalógus

– Fogorvosi vizsgálat

Az első fogorvosi vizsgálat alkalmával mindössze egy órát tölt a fogorvosnál a beteg. Ez idő alatt a fogorvos egy alapos, mindenre kiterjedő vizsgálatot végez el, amelyet kérdések feltevésével kezd. Így a kérdésekkel a fogorvos egy átfogó képet kap a betegről, esetleges műtétjeiről, allergiájáról, valamint gyógyszer szedéséről, amely akár a kezeléseket is befolyásolhatja. Ez az általános anamnézis. Ezt követi a speciális fogászati anamnézist, amikor is elmeséljük fogorvosunknak, hogy mi is az aktuálisahn jelentkező, vagy már króniksan fenálló probléma. Ilyenkor a beteg akár elviheti fogorvosának a korábban készült rtg felvételeket, vagy fogászati kezeléseket, fogászati műtétjeit.
Ezután veszi kedzetét a klinikai vizsgálat. A fogorvos minden egyes fogat megvizsgál, majd feljegyzést készít az adott fogászati státuszról. Általában ezeket számítógépes fogászati programban mentenek el, így a későbbiek során is könnyedén visszakereshető. A helyes diganózis felállítását egy röntgenfelvétel igazolja. További részlekért menjen a http://www.ectoderma.hu/ weboldalra.

fogorvos Budapest

Ilyenkor készül egy panoráma felvétel (OP, vagy ortopantomogram), vagy készülhetnek kis röntgenek is egy-két fogról. A jobban felszerelt fogorvosi rendelkőben digitális röntgent alkalmaznak. A vizsgálat alatt ellenőrzik a nyálkahártyák és a rákos megbetegedések során gyakrabban érintett területeket is, tehát egy rákszűrést végeznek, valamint a nyirokcsomókat is megvizsgálják. A fogorvosnak ellenőriznie kell az állkapocs izületet, valamint a harapásunkat is, és amennyiben szükségesnek látja, akkor egy fogszabályzó rendelést kínál fel.

Egy jó fogorvos gondosan ellenőrzi, hogy nem áll-e fent parodontológiai betegség, valamint kiemelt figyelmet fordít csontunk és ínyünk állapotára is. Az elkészült röntgenflevételek után a fogorvos a kapott információkat megosztja a beteggel, majd a lappangó problémákra, és azok kiküszöbölésére hívja fel a figyelmet. szolgáltatásainkról bővebben a www.fogabc.hu weboldalon találhat.

A klinikai vizsgálat, a röntgen kép, a beteg problémája és kívánsága szerint egy kezelési tervet állít fel a fogorvos.
Segítségünkre lehet a problémák szemléltetésére egy számítógépes szemléltetőprogram, vagy a kézbe vehető modellek, így könnyebben megérhtejük problémánkat.

Természetesen a kezelést egy gondos tisztítás (fogkőeltávolítás, depurálás) előzi meg, hiszen enélkül semmilyen munkát nem lehet elkezdeni.

Közhelynek tűnhet a félévente felvetődő fogorvos meglátogatása, azonban a rendszeres fogorvosi vizsgálattal saját magunkat kímélhetjük meg a későbbi szenvedéstől, hiszen a fogorvos így jóelőre, még a kezdeti stádiumban veheti észre a fenálló problémákat, amelyek helyrehozását akár azonnal el is kezdheti.

Ajánlott olvasnivalók

Fájdalommentes fogászat
Fogbeültetés menete, avagy az implantátum behelyezése
Miért is fontos, hogy pótoljuk a hiányzó fogakat?