Turizmus hírek

turizmusinfo.com

Irodalmi Fesztivál Pécsen

Négy napig az irodalom fellegvára lesz a baranyai megyeszékhely, kedden ugyanis megkezdődött a Pécsi Irodalmi Fesztivál, amelynek keretében a mediterrán hangulatú városban a hazai irodalmi élet színe-java megfordul.

A Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program felvezető évének eseménye új kezdeményezés, hiszen nemcsak a már megszokott és bevált helyszíneken, hanem a megyeszékhely közterein is lépten-nyomon érdekes programokba botolhatnak az érdeklődök.

A fesztivál első napján, kedden délután a sétatéri Kioszk-terasz ad otthont az Árnyékszínház és a Vörös Hold Színház akciójának, este a Művészetek és Irodalom Házában Kőrösi Zoltán könyvbemutatója lesz, valamint a művész kiállítása nyílik meg.

Szintén kedden Pécs vendége Konrád György, akinek felolvasó estjét kötetlen beszélgetés és zenei betétek kísérik; az eseményen részt vesz Szalay Tamás, a Pécs2010 Menedzsmentközpont kulturális igazgatója is, aki az Európa Kulturális Fővárosa programban rejlő léptékváltást elemzi.

A sétatéri Kioszk-teraszon szerdán a Fiatal szerzők pódiumán Szvoren Edina és Dunajcsik Mátyás olvas fel műveiből; este a Művészetek és Irodalmi Házában Csaplár Vilmos Hitler lánya című regényéről Mészáros Sándor, a kötet szerkesztője és Ágoston Zoltán kritikus beszélget a szerzővel.

Csütörtökön délelőtt szintén a Művészetek és Irodalom Házában Review within review címmel kétnapos nemzetközi irodalmi találkozó kezdődik, amely a Jelenkor Alapítvány szakmai programja.

A mozgalmas négy nap során Pécsre látogat többek között Burger Barna, Bertók László, Darvasi László, Grecsó Krisztián, Háy János, Kukorelly Endre, valamint Esterházy Péter.
(MTI)

Tagged as: , , ,

Comments are closed.