Turizmus hírek

turizmusinfo.com

Tűz a zalakarosi Hotel Karos Spa apartmanszállóban

Kigyulladt a zalakarosi Hotel Karos Spa apartmanszállója keddre virradó éjjel, a tűzoltók az  hét kocsival érkeztek a helyszínre. A lángokat hajnali fél hat körül tudták megfékezni, személyi sérülés nem történt. A tűzoltók szerint a kár meghaladja a 100 millió forintot, a szálloda vezérigazgatója ugyanakkor úgy látja: ennek többszöröse is lehet a veszteség. A szállodarészben vendégek nem tartózkodtak, a legfelső szinten lévő szolgálati lakások lakóinak azonban el kellett hagyniuk az épületet. Az egyik szemtanú azt mondta: nem sokkal éjfél előtt pattogó hangra, füstre ébredtek, majd megszólalt a tűzjelző.

A helyszínre nagykanizsai, keszthelyi, marcali és zalaegerszegi tűzoltók vonultak ki nagy erőkkel, a tűz az apartmanszálló épületének teljes tetőzetére kiterjedt. A később már tíz gépjárművel, köztük három létrás kocsival dolgozó tűzoltók az épület mindkét oldaláról próbálták megközelíteni a több száz négyzetméterre kiterjedt lángokat, amelyek elérték a szolgálati lakásokat is.

A nagykanizsai tűzoltók vizsgálják, hogy mitől gyulladt ki a zalakarosi szállodaépület teteje.

Üsztöke Botond, a Hotel Karos Spa vezérigazgatója azt mondta: az egyik szolgálati lakás lakójaként ő is a füstre és a tűzjelző hangjára figyelt fel éjszaka. A tetőtérben nyolc hasonló lakást alakítottak ki, ebből ötben tartózkodtak, de mindenki lejutott a tűz kiterjedése előtt.

A vezérigazgató szerint elsőre még nehéz megbecsülni a kár mértékét, de véleménye szerint több 100 millió forint is lehet. Megsemmisült a tetőszerkezet, használhatatlanná váltak az ott lévő lakások, a tűzoltáshoz használt víz pedig folyik le a falakon, elkezdte átáztatni az alatta lévő szállodai szinteket. Nem tudják még, hogy az éjszaka kezdődött havazás miatt a tetőt mikor és hogyan lehet legalább ideiglenesen lefedni.
(MTI)

Tagged as: , , , , ,

Comments are closed.