Turizmus hírek

turizmusinfo.com

Tatai Vadlúd Sokadalom

November 27-28-án a vadludaké lesz a főszerep a tatai Öreg-tó partján! A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom Megyei Csoportja, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület szervezésében megvalósuló IX. Tatai Vadlúd Sokadalom keretében kora reggeltől napnyugtáig természettel kapcsolatos programokkal várják az érdeklődő kicsiket és nagyokat egyaránt!

Lesz madármegfigyelés „teleszkóp bokrokban”, kreatív környezeti nevelési sátor, megleshetjük a madárgyűrűzés fortélyait, pihenésként madár- és természetvédelmi filmeket nézhetünk a nagysátorban, megkóstolhatjuk a helyi kistermelők finomságait és bevethetjük magunkat a kézművesek adventi forgatagába is!

A rendezvényen a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai információkkal és kiadványokkal, valamint játékkal is várja a nagyközönséget: a látogatók az MT Zrt. és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium közös totóját tölthetik ki.
A Tatai Vadlúd Sokadalom egész napos rendezvénysorozatával elsősorban a távoli északi tundrák üzenetét magukkal hozó vadludakat köszöntik. A látványosságról és a hangulatról a sok ezernyi vadlúd gondoskodik, a vendégek pedig mi, emberek vagyunk.

A rendezvényt kilenc évvel ezelőtt azzal a céllal hívták életre a szervezők, hogy ráirányítsák a figyelmet a tatai Öreg-tóra, erre a nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyre, továbbá, hogy a több tízezres, a tavon pihenő és éjszakázó vadlúdcsapaton keresztül megmutassák a tó és környezetének természetvédelmi értékeit, szépségeit, és közelebb hozzák az emberekhez a természetvédelem gondolatát. A rendezvény célja továbbá az is, hogy találkozási pont legyen a döntéshozók, a természetvédelmet hivatásként választók, az amatőr és profi természetbarátok számára, hogy egy jó hangulatban eltöltött hétvégén lehetőség nyíljon kötetlen eszmecserékre, baráti beszélgetésekre is.

A vadlúdmegfigyelés erősödő hagyományaira, az Öreg-tó területi adottságaira, a tó és környezetének természeti értékeire alapozva az évek során igazi fesztivállá alakították a szervezők a vadludak megfigyelését, melyhez minden évben a “Vizek Városa”, Tata, a hangulatos barokk kisváros nyújt pazar hátteret.

Az immár hagyománnyá vált, minden év november utolsó szombatján megrendezésre kerülő eseményre ellátogatók egy hangulatos napot tölthetnek el együtt és a madarakkal az Öreg-tó partján. Térjen be november utolsó szombatján Tatára, a “Vadludak Városába”!


További információ és program: www.mme-komarom.hu
Tagged as: , , , , ,

Comments are closed.