Turizmus hírek

turizmusinfo.com

Stratégiai megállapodást kötött a VM és a Magyar Turizmus Zrt.

Photo: Pelsőczy CsabaFolytatja 2013-ban is a 2007-ben megkezdett együttműködését a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) és a Magyar Turizmus (MT) Zrt. Erről írt alá stratégiai megállapodást Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár, valamint Denéné Tóth Marianna, az MT Zrt. vezérigazgatója csütörtökön az Utazás kiállításon. A közös munka célja továbbra is a fenntartható turizmus (ökoturizmus) népszerűsítése, és kiemelt figyelmet fordítanak a nemzeti parkokra is. A nemzeti parkokban zajló beruházásoknak, a színes programoknak, a folyamatos előkészítő munkáknak köszönhetően egyre népszerűbb a belföldi, és azon belül is az ökoturizmus – jelentette ki a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára. Illés Zoltán elmondta: a belföldi turizmus népszerűségének növekedése egyértelműen jelzi, hogy Magyarországon nagyon magas színvonalú szolgáltatást versenyképes árakon kínálnak a pihenni vágyóknak.

Hazánk természeti értékeinek és ökoturisztikai kínálatának népszerűsítése érdekében évek óta együttműködik egymással a Magyar Turizmus Zrt. és a Vidékfejlesztési Minisztérium – mondta el az MT Zrt. vezérigazgatója. Denéné Tóth Marianna emlékeztetett arra, hogy 2012-ben másfél millió turista kereste fel hazánk nemzeti parkjait. Hozzátette: bízik benne, hogy az aktív kikapcsolódás, a nemzeti parkok szolgáltatásai idén még ennél is népszerűbbek lesznek.

A természetvédelemért felelős tárca és a nemzeti turisztikai marketingszervezet törekvése, hogy az ökoturisztikai programok kínálatába beemeljék a természeti és kulturális örökséggel bíró tájainkat, és védelmükre ráirányítsák a figyelmet.

A VM és az MT Zrt. számára továbbra is fontos a látogató- és családbarát szempontok érvényesítése az ökoturisztikai létesítmények tervezése és kialakítása, valamint közös rendezvényeik megszervezése során. Ennek érdekében idén is pályázatot hirdetnek “Az év ökoturisztikai létesítménye” cím elnyerésére.
Fotó: Pelsőczy Csaba
Kiemelt közös feladat lesz az idén hetedik alkalommal megszervezendő Magyar Nemzeti Parkok Hete: a népszerű rendezvénysorozat alkalmával az ország nemzeti parkjaiban kínálnak változatos lehetőséget Magyarország természeti kincseinek megismerésére.

Forrás: Stratégiai megállapodás a VM és a Magyar Turizmus Zrt. között

Tagged as: ,

Comments are closed.