Turizmus hírek

turizmusinfo.com

Sting lehet a pécsi EKF-program sztárvendége

A világhírű brit rockzenész, Sting lehet a pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat idei sztárvendége a bama.hu portál szerint, melynek értesülését Ruzsa Csaba, a Pécs2010 Menedzsment Központ ügyvezető igazgatója sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta. A bama.hu azt írta: Sting menedzsmentje támogatja azt az elképzelést, hogy a Police alapító tagja a nyáron koncertet adjon Pécsett. Az esetleges fellépés részleteiről már megkezdődött az egyeztetés, az EKF illetékesei ugyanakkor mindeddig titokként kezelték, hogy megkeresték az énekes-zeneszerzőt.

Ruzsa Csaba azt mondta, több sztár menedzsereivel is folytatnak tárgyalásokat. Olyan világhírű könnyűzenei előadó koncertjét készítik elő, akinek produkciója illeszkedik a pécsi program szellemiségéhez. Hozzátette: a megbeszélések január végén zárulnak le, a baranyai megyeszékhelyen fellépő művész nevét február közepéig nyilvánosságra hozzák.

Az igazgató megjegyezte, hogy a menedzsment központ nem kíván foglalkozni a sztárvendég kilétével kapcsolatos találgatásokkal, mert azok kedvezőtlenül befolyásolhatják a tárgyalások kimenetelét.

Sting már többször is fellépett Magyarországon, legutóbb 2006-ban láthatta Budapesten a közönség, két évvel azelőtt pedig ő volt a Kapcsolat koncert sztárvendége.

A pécsi EKF vezetői korábban a U2 koncertjét szerették volna a rendezvénysorozat fő attrakciójának, ám a tárgyalások nem vezettek eredményre. Az MTI úgy értesült, a legfőbb problémát a megfelelő helyszín hiánya jelentette. A zenekar ugyanis a nagy stadionokat preferálja, olyan pedig nincs a Dunántúl legnagyobb városában.
(MTI)

Tagged as: , ,

Comments are closed.