Turizmus hírek

turizmusinfo.com

Spa, Wellness Egészség, Turizmus és Életmód kiállítás

A Hungexpo Budapesti Vásárközpont területén sikeresen lezajlott a VIII. Spa&Wellness Egészség, Turizmus és Életmód kiállítás, valamint a Hó-show és Equifest kiállítás. A három kiállításon több mit 20.000 látogató, valamint nyolc ország 300 kiállítója vett részt.

A Spa&Wellness kiállítás első napján került megrendezésre a nemzetközi egészségturisztikai és fitness konferencia a Magyar Turizmus Zrt. és az IWI (International Wellness Institute) közös szervezésében, amely nagy érdeklődésre tartott számot a szakma körében. A délelőtti, egészségturisztikai szekció témája az új trendek bemutatása volt.

A rendezvényen a Magyar Turizmus Zrt. részéről Szűcs Balázs, a Társaság vezérigazgató-helyettese tartott előadást a Zrt. egészségturisztikai marketingtevékenységéről. A konferenciaprogram részeként az érdeklődők előadásokat hallhattak az egészségturisztikai munkaerő-piaci kutatásról Dr. Ruszinkó Ádám, a Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület képviseletében, a selfnessről a Magyar Selfness Szövetség előadásában, a wellness szállodák és a medical wellness létesítmények minőségi sztenderdjeiről a TÜV Rheinland tolmácsolásában és a minősítés tapasztalatairól pedig Könnyid László, a Hotel Európa fit superior vezérigazgatója számolt be. Délután került sor a fitness szekció előadásaira, ahol többek között az EHFA (European Health and Fitness Association) előadásában neves külföldi előadóktól kaphattak képet az érdeklődők az európai fitnesz- és wellness-ipar lehetőségeiről és jövőjéről.

A háromnapos kiállításon a Magyar Turizmus Zrt. központja és régiói is képviseltették magukat standdal, kiadványokkal, valamint attrakciókkal. Az MT Zrt. egészségturisztikai kiadványai közül az októberben elkészült, őszi-téli ajánlatokat tartalmazó “Egészségére! wellness- és egészségturisztikai ajánlatok Magyarországon” című brosúra volt a legkeresettebb, de sokan próbálták ki a standon a masszázst is.

Érdekes írások
A vegán étrend 57 előnye

Tagged as: , , , , ,

Comments are closed.