Turizmus hírek

turizmusinfo.com

Pattaya

Pattaya a fővárostól (Bangkok) körülbelül 150 km-re fekszik, ennek is köszönhetően Thaiföld egyik legdinamikusabban fejlődő nyaralóvárosa.

Valamikor csöndes falu állt itt, melynek strandját alig maroknyi turista és Bangkokból kiruccanó nyaraló látogatta. 1970-es évektől egyre többen fedezték fel a vidék varázsát, s nagy hotelek épültek a part mentén. Az 1980-as évekre egyre több európai és amerikai özönlötte el a strandokat, erre az időre tehető az az óriási infrastrukturális fellendülés kezdete. A dinamikus fejlődés azóta is folyamatosnak mondható.

Rengeteg apartmanház, lakópark, bevásárlóközpont épült, melyek mind, az egyre növekvő létszámú nyaralni- vagy letelepedni vágyók igényeit kívánják kiszolgálni. A növekvő igények természetesen nem csak a befektetni vágyó üzletembereket, de a főképp nyugat-európai, amerikai, kisebb-nagyobb megtakarítással rendelkező kisembereket is idevonzotta. Manapság már nem csak a telelni vágyókkal, idetelepedett nyugdíjasokkal találkozhatunk, de az itt dolgozó külföldi családok is egyre szívesebben költöznek ide. Köszönhetően a városvezetés törekvéseinek, melynek köszönhetően egyre több színvonalas nemzetközi óvoda, általános- és középiskola közül választhatnak a gyerekkel rendelkező családok.

Kiváló éttermek, hotelek, óriási bevásárlóközpontok, programok teszik még teljesebbé az itt tartózkodást. Bangkok közelsége is rendkívül fontos tényező, hiszen a világváros még szélesebb körű lehetőségeket kínál.

Tagged as:

Comments are closed.