Turizmus hírek

turizmusinfo.com

Olasz Adria: látnivalók, strandok

Adriai tengerpart olaszországi szakasza hosszú, lassan mélyülő, homokos, a turisták által igen kedvelt üdülőhelyeit foglalja magába, A pihenni vágyók számára kedvelt úti cél.  Mivel Magyarországhoz igen közel található ezért is és mivel a terület  műemlékekben gazdag városai, valamint a kellemes üdülőhelyek fergeteges vidámparkjai, diszkói vonzzák a turistákat.

Lido di Jesolo  az olasz Adria egyik legkeresettebb  üdülőhelye, Velencétől csupán  40 km távolságra található. Sétálóutcáján számtalan szórakozóhely tárt kapukkal  várja  éjjel-nappal a kikapcsolódni vágókat. Leginkább a fiatalok kedvelt üdülőhelye. A  fő bevásárló utca este 8 órától sétáló utcává alakul át. A turistákat elegáns üzletek, ajándékboltok, sörözők, pizzériák, éttermek, vidámpark, piac várja. Strandja 10 km hosszú, finom homokos tengerpart. Vitorlás bérlés a kikótőben lehetséges.

Lido di Jesolo

Lignano egy kb. 8 km hosszú félszigeten található, nagy hírnévnek örvendő   üdülőváros, számos szórakozási  és sportolási lehetőséggel , mint a golf, állatkert, vízi vidámpark várja a vendégeket. A Lignanoi Riviérát nagyon szép  zöld területek, örökzöld fenyőerdők, csendes helyen  épített szálloda és bungaló negyedek jellemzik. Az Aqua Splash vízi vidámpark medencéivel, óriás vízi csúszdáival,  és szórakoztató játszótereivel igazi élményt nyújt minden korosztály számára.

Lignano

Bibione az Adriai-tenger ugyancsak közkedvelt üdülőhelye. Több kilométeren elnyúló  homokos stranddal,  éjjel-nappal  forgalmas  városközponttal várja az idelátogatókat. Esténként utcái sétálóutcává változnak. Puha homokos, sekély vizű strandja, zuhanyzóval, strandfelügyelettel, strandszervizzel van ellátva. Napernyő és nyugágy bérelhető.

Bibione

Caorle  elegáns, modern üdülőhely, a város történelmi belvárosának és csatornáinak köszönhetően “kis Velence” néven lett híres. Caorle látványossága a régi városközpont, a szépen rendbe hozott utcácskák, terek, a szépséges halászkikötő, és  a város kellemes hangulata nagy hatással van az itt üdülőkre. Sok-sok  étterem, zenés bár, ízlésese kávézó, fergeteges diszkó, üzletek, izgalmas Lunapark (vizividámpark) és a parti sétány garantálja a változatosságot. Strandjait  egy kis földnyelv határolja egymástól. A strand sekély vizű és homokos vagy kövezett napozóteraszos a városközpont közelében.

Caorle

Eraclea Mare Jesolo közvetlen szomszédja, de  jóval kisebb és csendesebb üdülőhely. Lenyűgöző panorámájához  az üdülőfalu és a tenger között húzódó fenyőerdő járul, ez adja meg a változatos környezet látványát, és az élvezetes pihenést a nyaraláshoz.

Eraclea Mare

Porto S. Margherita  egy hangulatos kis városka Caorle közelében, a gyermekeikkel együtt nyaralók számára  ideális nyaralóhely.

Rimini az olasz tengerpart egyik legnépszerűbb üdülőhelye, nem kimondottan az olasz Adria, annál egy kicsit lejjebb található.Állandóan nyüzsgő olasz város, ahol mindenki a turisták kegyeit lesi.Ideális kiindulópont számos látnivalóhoz, mint például  a mini Italia, vagy a Delfinárium, esetleg a miniállam San Marino is érdekes programot jelenthet.Homokos tengerpartja pedig a gondtalan pihenés élményével kecsegtet.

Rimini

Comments are closed.