Turizmus hírek

turizmusinfo.com

Nyitott Pince Napok – Pünkösdi Bortúra

A pünkösdi hétvége ismét igazi ünnepnek ígérkezik a borbarátok számára, hiszen május 26-28. között országszerte több mint száz pincészet tárja szélesre kapuit az érdeklődők előtt. A kedvezmén…yes kóstolók mellett sok helyen lehetőség nyílik majd a pince és a szőlőbirtok bejárására, temérdek új ismeret megszerzésére is; és a jóféle borok mellé finom falatok is kerülnek a vendégek asztalára.

Pünkösd a bor jegyében
Nyitott Pince Napok – Pünkösdi Bortúra
2012. május 26-28.

A bor szülőhelyével való találkozás mindig különleges élmény. A szőlőtáblák között megbúvó évszázados pincék, a varázslatos pincefaluk, az élénk zöldben harsogó borvidékek a túrázóknak különleges hangulatot kínálnak. A jó hangulat mellett tartalmas ismeretszerző kirándulás célpontja lehet a hétvégi rendezvény! A borturizmus népszerűsítésére alakult Nyitott Pincék Szövetség – a Magyar Turizmus Zrt. támogatásával – hetedik alkalommal hirdeti meg Pünkösd hétvégéjén a Nyitott Pince Napokat, hogy a bort készítők és a bort fogyasztók, a borkultúra értékeit megismerni vágyók találkozhassanak egymással. A bor bizalmi termék! Ezért nagyon fontos, hogy az érdeklődők személyesen ismerhessék meg a legjobb pincéket, s hírvivői lehessenek ennek a sokak számára ismeretlen, vonzó, új világnak.


A NYITOTT PINCE NAPOKON a vendégfogadó pincék arra vállalkoznak, hogy három napon keresztül 10 és 19 óra között nyitva tartanak és fogadják az érdeklődőket. A helyszínen a gazda vagy a borhoz értő személyzet fogadja a betérő vendégeket, előzetes bejelentkezés esetén megtekinthetik a pincészetet és kedvezményesen (akár féláron, vagy ingyenesen) kóstolhatják meg a pince borait, s a legtöbb helyen a vásárolt borok árából is engedményt kapnak!

A www.nyitottpince.hu honlapon március végétől folyamatos frissítéssel megtalálhatják a Nyitott Pince Napok rendezvényhez csatlakozó pincék fontosabb adatait, borvidékenként csoportosítva! Javasoljuk, hogy túraútvonaluk megtervezésénél feltétlenül használják ezeket információkat, amelyek tájékoztatnak a pince megközelíthetőségéről, a kedvezményekről és a fogadás egyéb részleteiről. Javasoljuk, hogy a felkeresni kívánt pincékkel előre egyeztessenek az ott megadott telefonszámokon!! A rendezvényről további bővebb információ és tájékoztató a www.nyitottpince.hu honlapon olvasható, illetve a lenti elérhetőségeken kérhető.

A pincék és a leglelkesebb borkedvelők szorosabb kapcsolatának segítésére idén is meghirdetjük az 1996-ban útjára indított PÜNKÖSDI BORTÚRÁT, amellyel az a célunk, hogy olyan borbarátokat buzdítsunk boros országjárásra:

  • akik elkötelezett borkedvelők, rendszeres bortúrázók,
  • a rendezvényhez évek óta ragaszkodnak, s
  • akiknek borkultúrában való jártassága ma már átlagon felüli.

A Pünkösdi Bortúrára elsősorban a korábbi évek pünkösdi bortúrázóit, a borklubok és borbemutatók közönségét, az elkötelezett borbarátokat, a belföldi rendezvényszervezőket, utazási irodák beutaztató munkatársait, újságírókat várjuk. A Pünkösdi Bortúrára a túrázóknak a Bacchus Arts Stúdiónál regisztrálniuk kell, s a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan részvételi díjat kell fizetni! A jelentkezők az elvárt feltételek teljesülése esetén megkaphatják a kiemelt státuszt, a név szerinti regisztrációs kártyát, valamint a Pünkösdi Bortúra füzetet, mely tartalmazza a pünkösdi bortúrán felkereshető pincék listáját, kínálatát, adatait, a Bortúra részvételi feltételeit és minden regisztrált pincénél ingyenes szakmai borkóstolóra és pince-ismertetésre jogosító bónt!

Letölthető dokumentumok

 Nyitott Pince Napok Pincekalauz
Pünkösdi Bortúra Pincekalauz
Részvételi feltételek
Pince levél
Pince jelentkezési lap
Facebook galéria

Amennyiben a Pünkösdi Bortúrára szeretnének regisztrálni, vegyék fel a kapcsolatot a szervezőkkel a lenti elérhetőségeken!
Kellemes túrázást kívánunk!

További információkkal szívesen állunk rendelkezésre az alábbi telefonszámokon, vagy e-mail címeken:

Nyitott Pincék Szövetség – Bacchus Arts Stúdió
2011. Budakalász Liget u. 39.
Tel/fax: 06/26/9549-147 Mobil: 06/30/9549-147
e-mail: nyitottpince@gmail.com, bacchus.studio@gmail.com
www.nyitottpince.hu

Bacchus Arts Stúdió – Nyitott Pincék Szövetség

Tagged as: , , , ,

Comments are closed.