Turizmus hírek

turizmusinfo.com

Nyereséges volt a Balaton Sound és a VOLT fesztivál is

Pénzügyileg is eredményes volt az idén a Balaton Sound és a VOLT fesztivál; a rendezvényeket szervező Sziget Kft. szerint ez azt mutatja, hogy a nyári fesztiválozási kedvet egyelőre nem vetették vissza a kedvezőtlen gazdasági folyamatok.

A hétvégén zárult, harmadik alkalommal megrendezett Balaton Soundot követő első számítások szerint a rendezvény – a 2008-as évhez képest mintegy 50 százalékkal magasabb – 200 millió forintot meghaladó eredménnyel zárt. Az egy héttel korábban megrendezett soproni VOLT Fesztivál pedig több mint 70 millió forintos nyereséget hozott.

A részvételről egyelőre nem közöltek végleges adatokat, de előzetesen a két fesztiválon összesen mintegy 160-170 ezer látogatóval számoltak a rendezők.

Az econet.hu 26 százalékos érdekeltségében lévő Sziget Kft. az említett két fesztiválon kívül rendezője a budapesti Hajógyári-szigeten augusztus és 12-től 17-ig tartó Sziget fesztiválnak, a már lezajlott T-Home Gyerek Szigetnek, amelynek szintén a Hajógyári-sziget adott otthont, valamint a marosvásárhelyi Félsziget Fesztiválnak, amelyre az idén július 23-26. között kerül sor.
(MTI)

Tagged as:

Comments are closed.