Turizmus hírek

turizmusinfo.com

Kutya Világkiállítás és Kongresszus Budapesten

A Magyar Turizmus Zrt. Magyar Kongresszusi Irodája által elindított Konferencia Nagyköveti Program keretében pozitív elbírálásban részesült az 1899-ben alakult Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének pályázata, amelyet a 2013. évi FCI Kutya Világkiállítás és Kongresszus Budapesten való megrendezésére nyújtott be.

A pályázat értelmében az Egyesület 2009. október 8-11. között, Szlovákiában zajlott kiállításon prezentáció és programok keretében sikeresen mutatatta be Budapestet, így a nemzetközi szervezet hazánk fővárosát választotta a 2013. évi nemzetközi kiállítás és konferencia helyszíneként.

A magyarországi rendezvényre kedvező fekvésének, jó megközelíthetőségének, valamint a tavalyi évben megrendezett, sikeres Európa Kutyakiállítás megszervezésének köszönhetően előreláthatólag 50-70 ezer résztvevő várható, így a kiállítás Magyarország egyik legnagyobb családi programját fogja kínálni 2013-ban.

A Világkiállítással egyidejűleg megrendezésre kerülő, kétnapos kongresszuson az aktuális kutyatartási, tenyésztési kérdéseket vitatják meg a szakemberek. A kongresszuson várhatóan 83 tagországból 250 fő fog részt venni.
itthon.hu

Tagged as: , ,

Comments are closed.