Turizmus hírek

turizmusinfo.com

Impresszionisták a bécsi Albertina Múzeumban

Meghosszabbította az impresszionista műveket bemutató nagyszabású tárlatát a bécsi Albertina múzeum: a festmények és műtárgyak január 10. helyett február 14-ig tekinthetők meg az osztrák fővárosban.

Az Impresszionizmus – Hogy került a fény a vászonra? című tárlat 125 festményen és másik 56 műtárgyon, magyarázatokkal, illusztrációkkal mutatja be az impresszionista látásmód és ecsetkezelés titkait, emellett megismerteti a látogatót az irányzat kedvelt motívumaival is és beavatja egy-egy kép keletkezésének körülményeibe. A kiállítást naponta mintegy 3 ezren tekintik meg, szeptember óta pedig már több mint 300 ezer látogató kereste fel az Albertinát.

A Gustave Courbet, Claude Monet, Édouard Manet, Paul Cézanne, Paul Signac, Vincent van Gogh és más mesterek munkásságát megjelenítő képek nagy részét a kölni Wallraf-Richartz-Museum kölcsönözte a tárlathoz, de láthatók festmények az amszterdami Van Gogh Múzeum, a madridi Thyssen-Bornemisza Múzeum, a budapesti Szépművészeti Múzeum, több magángyűjtő és természetesen az Albertina saját gyűjteményéből is.
(MTI)

Tagged as: , , , , , , , ,

Comments are closed.