Turizmus hírek

turizmusinfo.com

Focus89 kulturális fesztivál Brüsszelben

Focus ’89 címmel egész héten át tartó kulturális fesztivál kezdődik Brüsszelben a berlini fal leomlásának 20. évfordulója alkalmából.

A belga főváros Flagey Művészeti Központja és az Európai Unió Nemzeti Kulturális Intézeteinek hálózatához tartozó EUNIC Brüsszel közös szervezésében filmeket vetítenek és pódiumvitákat szerveznek a két évtizeddel ezelőtti európai rendszerváltozáshoz, a kontinens új korszakának kezdetéhez kapcsolódó témákban. A fesztivál hétfő esti megnyitóján az ünnepi koktél után Andrzej Wajda Vasember című filmjét mutatják be.

Keddtől vasárnapig napokra tematikusan elosztva vetítenek filmeket a rendszerváltozás előtti életről, a fal leomlásának dokumentarista megörökítéséről, a nosztalgiáról, az új migrációs jelenségekről, az internacionalizmustól való megszabadulás utáni nacionalista újjáéledésről, valamint az új életformáról.

A kedd esti pódiumbeszélgetést az egykori ellenzéki tevékenységnek szentelik. A szerdai kerekasztal témája a városok megváltozása, a vita résztvevőinek egyike Török András művészettörténész-városkutató.

Szombaton vetítik a fesztivál keretében a Fonyó Gábor által rendezett Made in Hungaria című filmet.
(MTI)

Tagged as: ,

Comments are closed.