Turizmus hírek

turizmusinfo.com

Egymillió utasra számít a Wizz Air

Több mint egymillió ferihegyi utasra számít a Wizz Air diszkont-légitársaság az idén, mintegy 30 százalékkal többre az előző évinél – mondta Váradi József vezérigazgató.

A cég elindulásának ötödik évfordulója alkalmából rendezett összegzésen közölte: a jelentős bővülést az áprilisban üzembe állított harmadik repülőgép teszi lehetővé.

A vezető szerint a további itteni növekedést főleg a Budapest Airport még mindig magas díjai, illetve az hátráltatja, hogy a térségben Magyarország szenvedte el a legnagyobb veszteségeket a válság miatt, így a kereslet nem emelkedik olyan ütemben, mint másutt.

Budapestről a nyári időszakban 19 útvonalon közlekednek a magentaszínű repülőgépek. A téli-tavaszi szünet után újraindulnak a nyári járatok Burgaszba, Korfura, Krétára, Rodoszra és Palma de Mallorcára. Itteni vidéki repülőterek egyelőre biztos nem jelennek meg a kínálatban, még berepülőcélpontként sem, ehhez kicsi az országos piac, és nem elég jók a feltételek – mondta.

A SkyEurope csődvédelméről szólva nem nagyon akart részletekbe bonyolódni arról, hogy belép-e helyére a cég Pozsonyban. A szlovák piacot egyébként vonzónak nevezte, és közölte: egyrészt a SkyEurope-pal kapcsolatos fejleményeket, másrészt az ottani versenytársak lehetséges lépéseit elemzik, s bármikor készek kihasználni a potenciált. Ez történik például Prágában, ahol a hét végén nyitják meg a 11. bázist, s részben elhalásszák az ottani SkyEurope-utasokat is.
(vg)

Tagged as: , , ,

Comments are closed.