Turizmus hírek

turizmusinfo.com

Design Hét Budapest 2009

Hazai és külföldi tervezők egyszerre stílusos és praktikus használati tárgyaiból összeállított kiállítások sora, kreatív workshopok, divatbemutatók, előadások és nem utolsósorban vj-dj partik szerepelnek a jövő hét pénteken kezdődő Design Hét Budapest 2009 programjában.

Az idei – sorrenden hatodik – design hét mottója a “kreatív energiák”, így a programsorozat az alkotói kreativitásra, a tudás alapú termékekre, szolgáltatásokra és technológiákra fókuszál – emelte ki Halasi Rita Mária, a Design Hét Budapest kurátora. Kifejtette, hogy a számos külföldi vendég és vándorkiállítás mellett a programsorozat elsősorban a hazai tervezők bemutatását helyezi előtérbe.

Annak érdekében, hogy a dizájnnal szemben még jórészt bizalmatlan magyar lakosság jobban megismerje a tervezőket és munkájukat, a design hét részeként több magyar dizájner stúdió is megnyitja kapuit a nagyközönség előtt. A Nyitott Stúdiók elnevezésű kezdeményezés keretében 16 magyar dizájner műhelybe látogathatnak el az érdeklődők, hogy saját szemükkel láthassák egy-egy alkotói terület munkafolyamatát, technikai hátterét és műfogásait.

A programsorozat keretében adják át a Magyar Formatervezési Díjat; a 30 éves díj kapcsán egy kiállítás nyílik a nyertesek, a különdíjasok és a kiemelt pályázók munkáiból.

Amellett, hogy az idei programban számos kiállítás révén hangsúlyos szerepet kap a finn és a dán formatervezés, a Design Hét Budapest 2009 sztárvendége a finn Harri Koskinen lesz, aki az egyik legismertebb finn dizájner. Az északi népek mellett a törökök dizájn-kultúrájába is belekóstolhatnak az érdeklődők: a Török kóstoló elnevezésű programon a formatervezett tárgyak mellett török finomságok is várnak a látogatókra.

Az október 2. és 11. közötti fesztivál több gyermekprogramot, kreatív workshopot, akciós vásárt és bulizási lehetőséget is tartogat a látogatóknak.
(MTI)

Tagged as:

Comments are closed.