Turizmus hírek

turizmusinfo.com

Csúcson a Nemzeti Parkok látogatottsága

Fehér-tó (Tóköz) Fotó: Fülöp Tibor2012-ben az elmúlt években mértnél nagyobb számú, összesen több mint 1,4 millió vendég vett részt a hazai nemzeti park igazgatóságok által szervezett ökoturisztikai programokon, kereste fel az igazgatóságok által fenntartott ökoturisztikai létesítményeket.

A látogatószám az előző évihez képest 10%-kal növekedett, amely eredmény a hazai turizmus szemszögéből is figyelemre méltó, hiszen jelentősen meghaladja a belföldi vendégforgalom – kereskedelmi szálláshelyek vendégszáma alapján számolt – 3,6%-os növekedését. A jelentős emelkedésnek köszönhetően a látogatószám meghaladta a pénzügyi-gazdasági válságot megelőzően, 2009-ben mért eddigi csúcsértéket.

Ez a növekedés az egyre bővülő programkínálatnak, az újonnan átadott létesítményeknek (kiemelten a bakonybéli Pannon Csillagda Látogatóközpontnak), a meglévő létesítmények fejlesztésének (pl. Tapolcai-tavasbarlang, hortobágyi Csárdák útja és Hortobágy-halastavi Kisvasút), valamint a marketing területén a Magyar Turizmus Zrt.-vel történő együttműködésnek is köszönhető.

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

Tagged as: , ,

Comments are closed.