Turizmus hírek

turizmusinfo.com

Csődközelben a TerminalA

Csődközeli helyzetbe jutott, és november 17-én lekerült a légitársaságok nemzetközi elszámolási (IATA BSP) listjáról a több európai nyelvű, köztük magyar honlapot működtető, spanyolországi székhelyű TerminalA online utazási iroda.
Az IATA spanyolországi hírlevele arról értesíti a spanyol utazási irodákat és légitársaságokat, hogy a radikális lépésre a TerminalA komoly tartozásai miatt került sor. Az IATA-BSP az iroda számláinak befagyasztását kérte a spanyol rendőrség gazdaságvédelmi osztályától. Az iroda ügyvédein keresztül késznek mutatkozott a tartozások kifizetésére, de a hitelezőktől az adósságok átütemezését kérte.

Az IATA abban az esetben kész megegyezésre jutni a TerminalA-val, amennyiben az adós azonnal rendezi adóssága 50%-át, a másik felét pedig maximum hat hónap alatt kiegyenlíti. A TerminalA.hu weboldal, akárcsak a spanyol termala.es oldal jelenleg is működik, valószínűleg külföldi IATA-irodák még most is állítanak ki jegyeket a terminala oldalain lefoglalt utazásokra. Elképzelhető, hogy a társaság azért igyekszik megegyezésre hitelezőivel, hogy csődvédelem alá menekülhessen.
(turizmusonline.hu)

Tagged as: , ,

Comments are closed.