Turizmus hírek

turizmusinfo.com

Budapest hop-on hop-off városnéző busz

Budapest az elmúlt évek alatt egyre népszerűbb utazási célpontjává vált a külföldi turistáknak. A látnivalókban gazdag fővárost általában fapados repülőjáratokkal érkezve, pár nap alatt kívánják megismerni. A nevezetességeket legkényelmesebben a világ nagy városaihoz hasonlóan városnéző buszokkal, a hop-on hop-off  buszokkal lehet körbe járni.

A fővárosban városnéző buszokat több társaság üzemeltet. Ezek hop-on hop-off buszok előre meghatározott útvonalon veszik fel, az utasokat, és menetrend szerint közlekednek.

hop on hop off budapest

A megállók Budapest legfontosabb idegenforgalmi látványosságait érintik, és különböző hosszúságú és állomás számú útvonalra lehet jegyet váltani. A városnéző buszok általában napközben és estig bezárólag közlekednek, de egyes társaságok éjszaki hajókirándulást is kínálnak az érdeklődőknek.

A járatok naponta (egyes társaságoknál a téli hónapokban kivételével) közlekednek. Kellemes időben nagyon népszerű a Nagy Buszos túra, mivel a nyitott tetejű buszból remek kilátás nyílik a város panorámájára. A 27 megálló Budapest legnépszerűbb látnivalóit veszi sorra, 23 nyelven adnak tájékoztatást. A Nagy Buszos túra a Hősök teréről indul, és ide érkezik vissza, a túrára váltott jegyek ezenkívül egy másfél órás vízi kirándulást, és éjszakai városnézést és két gyalogtúrát is tartalmaznak. A séta keretében az Andrássy útról a pesti oldalt lehet bejárni, míg a másik túrán a Budai vár és környéke ismerhető meg.

Tagged as:

Comments are closed.