Turizmus hírek

turizmusinfo.com

Borászati és gasztronómiai fesztiválok Budán, a hosszú hétvégén

Lassan átalakulnak a május elsejei rendezvények, a majálisok is: ennek jegyében a sörös-virslis programok mellett igényes gasztronómiai fesztiválokat is rendeznek a hét végén Budán, a Millenáris Parkban és a Feneketlen tónál. A Balatoni Borok Fesztiválja keretében a régió leghíresebb borászai vonultatják fel pincéik legjavát. A szervezők a borkínálat mellé nívós zenei produkciókról is gondoskodnak.

A Feneketlen tónál május 1-jén és 2-án rendezett fesztivál keretében fellép a Sebő együttes, a Kerekes Band, a Gyárfás Kvartett, a Vivat Bacchus formáció, a Makám, a Besh o Drom, a Csík Zenekar és a Czakó Péter Trió.

Ugyancsak a rendezvény része az a szakmai beszélgetés, amelyen a balatoni borrégióhoz tatozó 6 borvidék egységes szabályozásáról, a közös bormarketing és arculat megteremtéséről, a termesztés problémáiról esik majd szó.

Budapest legjobb éttermei, az ország neves borászatai és pezsgőgyárai, valamint ismert sajtkészítők mutatkoznak be idén is az ötödik Budai Gourmet Fesztiválon a Millenáris Parkban április 30. és május 3. között. Több mint 50 borászat, kereskedő és importőr közel ezerféle bort, pezsgőt és különféle párlatot kínál.

Jelen lesz a rendezvényen a 2008-as év borásza, Konyári János is. Az idei esemény újdonsága a Gasztro Klub, ahol a közélet, a gasztronómia és a borászat egy-egy ismert szereplőjének részvételével zajlanak majd beszélgetések kulináris témákról.

Bemutatkoznak a Destillata nemzetközi pálinkaversenyen győztes pálinkaházak és párlataik, és eljönnek az ország legjobb sajtkészítői is. Újdonság, hogy a finom ételeken és italokon kívül a szemet gyönyörködtető oldtimer és luxusautók szépségversenye tarkítja a programot.
(MTI)

Tagged as: ,

Comments are closed.