Turizmus hírek

turizmusinfo.com

Bánkitó Fesztivál 2012

Ismét Bánkitó Fesztivál! 2012. Július 20-22-ig.   2012 a kihívások éve a Bánkitó Fesztivál életében. Sokáig kérdés volt, hogy idén lesz-lehet-e fesztivál, sikerül-e olyan összefogást létrehoznunk mely a szűkös anyagi források ellenére képes összehozni egy három napos együttlétet a tónál. Jelentjük, sikerült! Idén negyedik alkalommal, a Marom Klub Egyesület, a Hallgatói Hálózat, a Sirály Közösségi Tér, a Toldi Klub, a Fogasház, a Dor Hadas, a  Csipáncsap brigád és a tranzit.hu összefogásában valósul meg a Bánkitó Fesztivál július 20 és 22. között.

 

 

 

Mi minden várható?

Szabadegyetem, workshopok, fórum színház a Hallgatói Hálózat szervezésében: Milyen lehetőségei vannak egy alulról szerveződő, önigazgató mozgalomnak egy politikai kultúra nélküli országban? Hogyan lehet átjutni a minden civil kezdeményezést övező közöny sivatagán? Hogyan lehet meggyőzni az embereket arról, hogy tenni valamit jobb és több mint az antipolitikus, groteszk elcsodálkozó hallgatás? Az egyetemfoglalás kapcsán híressé vált Hallgatói Hálózat a fenti témákat körüljáró szabadegyetemet szervez, napközben előadásokat hallhattok a civil mozgalmak történetéről és lehetőségeiről, valamint workshopok és fórumszínházi előadások aktív résztvevői lehettek.

Tóparti chill, bringa, longboard, fröccs és limonádé: A Tószínpad hangulatáért a Toldi Klub csapata felel, akik igazi chill és rekreációs paradicsomot varázsolnak a stégre és környékére. Nappal dj-k, limonádé, fröccs és napozás a lustáknak, sportprogramok, bringás versenyek, longboard és vízilabda az aktívaknak. Estétől koncertek, filmek és minden, amire egy tóparton vágyhatsz.

A hatodik-hetedik kerület a táborba költözik: A Táborban a Fogasház nyári szakosztálya látja el a fesztiválozókat étellel-itallal, és a náluk megszokott különleges hangulattal. A kisszínpadon a Csipáncsap csapata eklektikus dekorációba ágyazva vonultatja fel a hatodik-hetedik kerület emblematikus zenekarait. A nagyszínpadon friss formációk és „ősbánkitó fellépők” váltják egymást. Néhány név a sok közül: Sena Live Band, La Band’a Joe (FR), Mary Popkids, The Qualitons, Fixi4, Sickratman, Egy Kiss Erzsi Zene, Plastic Heaven, Puszi.

Mély víz és szellemi-fizikai akadálypálya. Felkészültél? Idén harmadik alkalommal ismét a szabadba visszük a kiállítást. Arra hívjuk az alkotókat hogy a faluban a nyilvánosságnak szóló tiltó, iránymutató, tájékoztató funkciójú táblákat a kortárs művészet eszköztárával újraértelmezzék és létrehozzák saját privát jelzőtábláikat, egyéni üzeneteiket, saját vizuális világukat.A tranzit.hu szervezésében (kurátor: Szakács Eszter) a PR csoport (Bogyó Virág, Hódi Csilla, Bajusz Orsolya) LIBERALITY /AGILITY címmel szellemi és fizikai akadálypályát állít a vállalkozó kedvűeknek liberális készségeik tesztelésére.

Gyere kutyával, macskával, gyerekkel, bringával!  A lényeg, hogy legyünk együtt három napot szabadon a szabadban…

…mert ITT SZABAD!

és még

Családosok figyelem! Szálláslehetőség a családi üdülőben

A fesztivál egyik programhelyszíne a Családi Üdülő, amelynek szálláshelyei gyermekes családokra várnak. A gyerekprogramok az üdülő kertjében illetve a környékén zajlanak, úgyhogy a gyerekek sosem unatkoznak majd! Amennyiben a beköltöző család egy felnőtt tagja vállalja, az ott tartózkodó gyerekek szórakoztatását EGY NAGYON KREATÍV programponttal, ingyen szállást kap egy éjszakára. Nagyon kreatív programpont például a kincskeresés, ping pong bajnokság, bunkerépítés, stb……!

 Egy főre egy éjszaka 3000 Ft-ba kerül, összesen 28 hely van, 4 darab 4 ágyas, és 4 darab  3 ágyas szobában. Egy családból csak egy fő élhet ezzel a lehetőséggel.

Természetesen e nélkül is lehet szállást foglalni a Családi Üdülőben.

Kontakt: gica@tekerjatora.hu

Elővételes napijegy: 2500 HUF, bérlet 7000 HUF. Helyszíni napijegy: 3000 HUF, bérlet 8000 HUF.

További információk:

http://tekerjatora.hu/

http://www.facebook.com/bankitofeszt

 

 

Tagged as: , , ,

Comments are closed.