Turizmus hírek

turizmusinfo.com

A Messiások lett a Modem második leglátogatottabb kiállítása

Több mint 76 ezer látogatója volt a Messiások című debreceni kiállításnak, amely ezzel a Modem Modern és Kortárs Képzőművészeti Központ második legnagyobb érdeklődést kiváltó tárlata lett – közölte az intézmény igazgatója. Nemzetközi figyelmet is hozott a debreceni művészeti központnak a vasárnap este bezárt Messiások: ezt jelzi az a harmincnál is több, külföldön megjelent sajtóhíradás, amely érdemben tudósított a projektről. Gulyás Gábor szerint a kiállítás vonzerejét jelzi, hogy a látogatók között “mindössze” húszezer debreceni volt, a többség az ország különböző részeiből (legnagyobb részt a fővárosból), illetőleg külföldről érkezett. A tárlat ilyen módon jelentős élénkítő hatást gyakorolt a cívisváros vendéglátására is.

A restaurátorok január 4-én kora reggel hozzákezdtek a művek állapotfelméréséhez, délelőtt elkezdődött a csomagolás, s még hétfőn négy műtárgyszállító autó indult el, hogy visszavigyék a kiállításra kölcsönzött műveket.

Összesen 81 különböző helyre kell szállítani a mintegy 200 alkotást, a munkának ez a fázisa január 16-ig tart – mondta Gulyás Gábor.

A Modem eddigi leglátogatottabb kiállítása a 2007-es Leonardo-tárlat volt, amelyre 162 ezren voltak kíváncsiak.
(MTI)

Tagged as: , ,

Comments are closed.